Logga in
Kontakta Flimmer In english, please!

Festivalprogram

16:e Norrköping Filmfestival Flimmer 3-12 oktober 2014


Programmet för 16:e upplagan av Norrköping Filmfestival Flimmer är spikat. Årets program innehåller en blandning av Sverigepremiärer, gripande dokumentärer, komedier, nervkittlande skräck och drama. Vi bjuder på en världspremiär och självklart uppmärksammas föreningens 60-års jubileum.

Här kan du läsa Festivalprogrammet 2014 i sin helhet.
Du hittar självklart också tidning ute på stan.

Under 10 dagar bjuder Flimmer på film från alla världens hörn. Det blir en blandning av komedier, nervkittlande skräck, aktuella och engagerande dokumentärer och drama. Under festivalen visas ett antal Sverigepremiärer och även en världspremiär! Utöver filmerna bjuder festivalen på en mängd spännande events och seminarier och självklart blir det traditionsenligt Filmquiz med gänget från Stockholms filmquiz.

Festivalen inleds med en fullspäckad dag, fredag den 3 oktober inviger vi festivalen med tal och årets invigningsfilm The Skeleton Twins. Samma dag får vi besök av Kitty Green, regissören till den kontroversiella dokumentären Ukraine is Not a Brothel – The FEMEN Story som medverkar vid filmvisningen.

I år firar Filmföreningen Flimmer 60 år vilket givetvis kommer att uppmärksammas. Vi repriserar den första filmen att någonsin visas i Flimmers historia: Blå Ängeln med en av världens största skådespelerskor Marlene Dietrich. Norrköpingssonen, journalisten och krönikören Johan Croneman presenterar i egen hög person en av de filmer han minns från tiden för Norrköpings Filmstudio.

Flimmer stoltserar med världspremiär av filmen Här är vi nu om och med de svenska mästarna i Poetry Slam som besöker filmvisningen lördagen den 4 oktober och även uppträder senare på kvällen när Flimmer står som värd för Pink Saturday på Bredgatan 54.
Vi avslutar festivalen med den alltid lika populära FlimmerFesten som lördagen den 11 oktober intar Dynamo. Där vi bjuder på livespelning med Vulkano som även figurerar i årets avslutningsfilm All We Have is Now i regi av Alexandra Dahlström (känd från bland annat Fucking Åmål).

Dyk ner i årets fullspäckade program och överfylls av festivalkänslor!


Välj sorteringstyp

Välj filtering