22:a Norrköping Filmfestival, framflyttad till VÅREN 2021

Norrköping Filmfestival

22:a Norrköping Filmfestival som skulle ha ägt rum den 25-28 november flyttas nu till våren 2021. Det är ett tungt men samtidigt självklart beslut att tvingas ta, eftersom vi värnar om våra besökares säkerhet.

På grund av den pågående pandemin och den just nu kraftigt ökade spridningen av Covid-19 har vi på Flimmer fattat beslutet att flytta vår mångåriga höstfestival till våren 2021. Att vi flyttar festivalen till våren är med förhoppningen att pandemin då inte längre är så omfattande och att de restriktionerna som nu finns har lättat vid det laget så att vi kan erbjuda alla våra festivalbesökare en bättre och säkrare upplevelse. 

Vi hade stora planer inför årets festival och det är självklart tråkigt att dessa inte går att genomföra. Men Norrköpings Filmfestival, som nu arrangeras i vår, kommer ändå visa guldkorn från hela världen, däribland filmer från Afghanistan, USA, Sudan och Frankrike. Vi kommer bjuda in till intressanta samtal och ha filmquiz för alla filmfantaster där ute. 

Vi på Flimmer valde i år att vidga våra vyer och leta sig runt till andra platser i Norrköping. Bland annat skulle vi visat stumfilm med livemusik, ackompanjerad av Ulf Tellin, i Hedvigs Kyrka i samarbete med Svenska Kyrkan. Något som vi ser mycket fram emot till våren. 

För dig som sett fram emot höstens höjdpunkt väntar dock en glad överraskning, som kommer att presenteras inom kort. Håll utkik på sociala medier för uppdateringar.norrköping filmfestival 2021

Festivalens upplägg 2021

Vi kommer fortsätta att arbeta med festivalen och se till att vårens festival blir en bättre och säkrare festival för alla. Festivalen kommer att ske i fysisk form och tar plats på Cnema och ett par andra platser runt om i Norrköping. 

Vi kommer att erbjuda något för alla. Så oavsett om du är filmälskare eller söndagstittare, veteran eller nybörjare, stor som liten, alla är ni välkomna.

Självklart kommer vi att göra en coronasäker festival, där du kan känna dig trygg som besökare. Det kommer att vara ett begränsat antal platser och du kommer i förväg kunna boka din biljett. I dagsläget kan vi inte förutse hur många besökare vi kommer kunna ta in. Mer information kommer att komma närmare inpå festivalen. Vi förutsätter också att alla deltagare följer FHM:s rekommendationer om att hålla avstånd och att stanna hemma vid misstanke om symtom.  

Låt oss tillsammans skapa en minnesvärd filmfestival för det 22:a året i rad!

Håll utkik på sociala medier och på hemsidan för mer information.


Vill du bli funktionär?

Join the crew!

Filmfestivalen bygger vi tillsammans - din insats är enormt uppskattad!

  • Steg 1. Fyll i formuläret nedan
    Formuläret tar 3-5 minuter att fylla i - vi vill veta vad du är sugen på att göra och hur mycket engagemang du är bekväm att gå in med. 
  • Steg 2. Vår festivalproducent tar kontakt med dig
    Inom kort kommer mer information på mail och telefon kring hur vi går vidare.
  • Steg 3. Nu kör vi!
    Njut av det underbara i att bygga något tillsammans!

Följ @flimmer.nu i sociala medier!